How to see demo of the route for an area where I'm not currently?

Discussion in 'Maps and Routing' started by Tinto, Jun 10, 2007.

  1. Tinto

    Tinto

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi
    Yes, my question -is there a possibility to see a route demo for a planned trip, but not from the home? I want to plan a trip in Western Europe but I'm not currently in the area covered by these maps.
     
    Tinto, Jun 10, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Tinto

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    You should be able to use Advanced Planning for this.

    Go to the Main Menu>Advanced Planning>Choose where to depart>Choose destination>After calculating tap on Details>Show Demo Route

    You need to have the specific map active of the place you want to demo.
     
    digital-flex, Jun 10, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Tinto

    Handyy

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm stuck with the same problem. I can use the advanced planning but is there any chance to see the demo with multiple waypoints?

    I'm currently in Finland and I'm building a route for our road trip we are going to do in USA from coast to coast. But I'd really want to see route summaries & demos before we actually are in USA.
     
    Handyy, Jul 23, 2007
    #3
  4. Tinto

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    What you need to do is create an itinerary of all the places you want to visit. After creating the itinerary, you can just navigate to the destination just like any other route and run a demo.

    However, I am not sure if you can make the starting point in another area.
     
    digital-flex, Jul 23, 2007
    #4
  5. Tinto

    Handyy

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    How can I define a starting point in TT One? From the itinenary options I can only choose if an address is a waypoint or a destination (Or am I missing something?). But there is no option for a starting point, which causes the navigator to try to build the route from my current GPS location.
     
    Handyy, Jul 23, 2007
    #5
  6. Tinto

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    That was my point above, I wasn't sure if you could define a starting point using the itinerary function.

    The only option of defining a starting point is using the Advanced Planning function.
     
    digital-flex, Jul 23, 2007
    #6
  7. Tinto

    46jimbo

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,020
    Likes Received:
    65
    Location:
    Toronto, ON
    TomTom Model(s):
    TT ONE v1
    You can run a simulation with the Home program. It lets you set an imaginary start point.
     
    46jimbo, Jul 23, 2007
    #7
  8. Tinto

    Handyy

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks jimbo, that was exactly what I was looking for! Now it was easy to do a quick test if my route would work with desired waypoints. Thanks also for Digital-Flex for your help!
     
    Handyy, Jul 24, 2007
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.