Having trouble using tom tom home with GO 920

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by fender22, Mar 6, 2010.

  1. fender22

    fender22

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi, trying to pre load some destinations before we travel to Europe (We live in Australia)

    I've connected to the computer and all good, did updates required but when I select "operate my go" to make adjustments etc on the PC it won't let me select any of the 4 maps? Comes up with a message that says

    PROBLEM WITH MAP, YOU CANNOT USE THIS MAP ON THIS DEVICE, WESTERN-AND-CENTRAL-EUROPE-8

    We have four maps that were pre loaded with the GPS. I'm hoping you don't have a limited use on them? Can anyone help?

    Many thanks Craig
     
    fender22, Mar 6, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. fender22

    mikealder Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    3,199
    Likes Received:
    45
    Location:
    Blackpool UK
    TomTom Model(s):
    720, 930, 940, XL, One 3rd
    Craig, forget using the useless Home software for the time being, try going to Change Preferences/ Manage Maps/ Switch maps and see if the device lists all four maps and if so can you select them for use? Do this directly on the device - Mike
     
    mikealder, Mar 6, 2010
    #2
    1. Advertisements

  3. fender22

    fender22

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks Mike!

    Thank you Mike!
     
    fender22, Mar 6, 2010
    #3
  4. fender22

    mikealder Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    3,199
    Likes Received:
    45
    Location:
    Blackpool UK
    TomTom Model(s):
    720, 930, 940, XL, One 3rd
    Does this mean you can open and use all four maps on the device then? - Mike
     
    mikealder, Mar 6, 2010
    #4
  5. fender22

    fender22

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Can't open maps

    Yeah, can open them on the device and work on the device but can't do much because I'm indoors and no signal. If I go into Tomtom home it wont let me select a map. It had a fix there for Mac where you delete history files but I can't find any directories or files on the computer that they say to delete? Would be handy to use on the PC but from the sound of it Mike it's not a good program?
     
    fender22, Mar 6, 2010
    #5
  6. fender22

    mikealder Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    3,199
    Likes Received:
    45
    Location:
    Blackpool UK
    TomTom Model(s):
    720, 930, 940, XL, One 3rd
    If its as good as you claim in the above quote then it must have improved a lot!! - Seriously there are a whole raft of different issues and reasons I avoid using it where ever possible, the PC version isn't as bad as the version for the MAC so sadly you have a compounded problem of MAC + Home = problems.

    If you have the maps working on the device I would leave it well alone and enjoy using the device on your European trip, bear in mind if you do select a map outside of your actual location and the device grabs a GPS position it will offer to switch across to a more suitable one such as the Australian map assuming you are still at home - Mike
     
    mikealder, Mar 6, 2010
    #6
  7. fender22

    mvl Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    5,433
    Likes Received:
    61
    Location:
    Boston, MA, USA
    TomTom Model(s):
    GO 2535 LIVE, GO 1535 LIVE, GO 740 LIVE, Go 930
    Home on a 920 properly recognizes legitimate maps.

    I suspect you purchased a black market device with hacked software and hacked maps. There have been many of those in Australia lately.
     
    mvl, Mar 9, 2010
    #7
  8. fender22

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,976
    Likes Received:
    441
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    And I agree, mvl. If the poster is correct in that he got the unit with four maps preloaded, then something is not right. A legitimate 920/930 Aussie version comes with three maps: Oz, NA and Western_Europe.
     
    dhn, Mar 9, 2010
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.