Has anyone done this yet? Watch Vid...

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by cpaul, Dec 5, 2008.

  1. cpaul

    cpaul

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    cpaul, Dec 5, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. cpaul

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,015
    Likes Received:
    444
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    What doesn't work? I believe it's only for Business Addresses.
     
    dhn, Dec 5, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. cpaul

    GarCor

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    540
    Likes Received:
    16
    Location:
    Nova Scotia in Summer Florida in Winter
    TomTom Model(s):
    Go-920 App 9.465 Map N A 895.4438 C&W Europe 8.30 Magellan Explorist 710
    dhn is correct that clip is for business.

    If you are looking for something that will give house address you can still use Google Maps and get directions from point (A ) to that address then use a program like Houghi or Tyre. to make an ITN file.

    If you don't know the address but know the location on the map you can use a program like Mappiner and save the location as a favorite.
     
    GarCor, Dec 5, 2008
    #3
  4. cpaul

    gotdust57

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    my tom to xl-s shows street and address
     
    gotdust57, Dec 5, 2008
    #4
  5. cpaul

    DeliBaker

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    52
    Likes Received:
    3
    Location:
    New Jersey
    TomTom Model(s):
    GO 630
    Just tried a business address and a home address and both worked flawlessly. Well almost, I have a GO 630 with Home 2.5.1.36 and every now and them Home 2 will throw an error "Navigator failed to initialise - Code -9000" when I select Operate My Go. My only way to get it to work again is to uninstall TomTom Home, delete all references in the registry, the default folder locations "x:\Documents and Settings\(your user name)\My Documents\TomTom", and delete all shortcut references. Do a fresh install of Home 2 and make sure that when it first starts up it asks for your country, if it doesn't there is still a trace of the original somewhere that has your user credentials - find and delete and repeat entire procedure. After your done and you select your country Home should ask to download a needed file, do so and all should be well.

    HTH,

    DeliBaker


    Update: For whatever reason the procedure I posted to "Operate My Go" no longer seems to work. Somewhere there is a trace of Home that needs to be removed that I haven't located since uninstall/reinstall keeps my TomTom login info. I'll keep playing around and will update this thread with any findings.

    Update 12/11/08: Found it!! Besides the above steps to remove TomTom, the stored profile must also be removed. This can be found in "x:\Documents and Settings\(your user name\Application Data\TomTom". Just delete the folders and "Operate My Go" should work.
     
    Last edited: Dec 11, 2008
    DeliBaker, Dec 5, 2008
    #5
  6. cpaul

    DeliBaker

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    52
    Likes Received:
    3
    Location:
    New Jersey
    TomTom Model(s):
    GO 630
    Update 12/11/08: Found it!! Besides the above steps to remove TomTom, the stored profile must also be removed. This can be found in "x:\Documents and Settings\(your user name\Application Data\TomTom". Just delete the folders and "Operate My Go" should work.
     
    DeliBaker, Dec 12, 2008
    #6
  7. cpaul

    sageuvagony

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    29
    Location:
    Tampa, FL USA
    TomTom Model(s):
    GO 720
    Yea, for whatever reason some of my files are in the application data folder on my PC when I thought all files went to the "my documents" folder on my PC.
     
    sageuvagony, Dec 15, 2008
    #7
  8. cpaul

    Old Baldy

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    155
    Likes Received:
    10
    Location:
    South Lyon, MI, USA
    TomTom Model(s):
    TomTom One 2nd Edition
    Works perfectly for both home and business addresses, for me.

    This is a very cool feature!
     
    Old Baldy, Dec 17, 2008
    #8
  9. cpaul

    GarCor

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    540
    Likes Received:
    16
    Location:
    Nova Scotia in Summer Florida in Winter
    TomTom Model(s):
    Go-920 App 9.465 Map N A 895.4438 C&W Europe 8.30 Magellan Explorist 710
    very interesting I can get this to work for busniess but have yet to see where you put an address for a residance and save as a favortie.
     
    GarCor, Dec 17, 2008
    #9
  10. cpaul

    DeliBaker

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    52
    Likes Received:
    3
    Location:
    New Jersey
    TomTom Model(s):
    GO 630
    Hi,

    The address box at the top of maps.google.com accepts any address that is typed in, business, poi, residence, etc. Once the map displays just send it to your GPS.

    This is a great feature of google, but I still have periodic problems with Home crashing when I try to operate my GO 630 forcing a clean reinstall of the software.

    HTH,

    DeliBaker
     
    Last edited: Dec 17, 2008
    DeliBaker, Dec 17, 2008
    #10
  11. cpaul

    DeliBaker

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    52
    Likes Received:
    3
    Location:
    New Jersey
    TomTom Model(s):
    GO 630
    I finally found the reason why "Operate My Go" dies with a fatal error -9000 after a few uses. The very first time you use this option Home downloads needed files to the extensions folder located at x:\Documents and Settings\"user name"\Application Data\TomTom\Home\Profiles\"*.default"\extensions.

    In TomTom's infinite wisdom some of these needed files have a ".chk" extension which as far as Microsoft is concerned are orphaned file fragments created when the utility "chkdsk" scans and repairs you hard drive. So if you run any kind of maintenance program that cleans up debris and clutter these files are deleted - hence the fatal error -9000.

    Once I added this folder to the exclusions list of my cleanup program I haven't had any further issues.

    HTH,

    DeliBaker
     
    DeliBaker, Dec 30, 2008
    #11
  12. cpaul

    tomtomplatt

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    This feature is not yet supported on a Mac. :-(
     
    tomtomplatt, Jan 1, 2009
    #12
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.