Go Premium X borked

Discussion in 'Technical Support' started by ktracer, Oct 10, 2020.

  1. ktracer

    ktracer

    Joined:
    Oct 10, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    Go Premium X
    My TomTom Go Premium X worked yesterday morning but switched itself off for my
    journey home in the afternoon. It was connected to the supplied in car charger, which charged my phone

    I have put it on a mains charger for 3 hours but it wouldn’t start up.

    The TomTom Community page on the website says I’m banned!! And so I can’t
    ask any questions or get help!

    The Drive App says it can’t send a message to TomTom!!!!!!

    The unit is 11 months old. I called the service number & a guy from india remotely tried on my PC to do something but failed. Because I can't turn on the unit.
    Why am I banned on the forum? I don't think I've ever been on it.
    I got a new phone with a different number - does TomTom think I stole the unit?
    I have the old phone and number as well.
    Sorry for the rant but I'm stuck
     
    ktracer, Oct 10, 2020
    #1
    1. Advertisements

  2. ktracer

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,135
    Likes Received:
    450
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Did you try this number? (It's chat only)

    United Kingdom
    02079 490 134
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
     
    dhn, Oct 10, 2020
    #2
    1. Advertisements

  3. ktracer

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    11,234
    Likes Received:
    206
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
    Rather than a brief press of the power button, have you tried a sustained press (20 seconds or so) to see if eventually the TomTom logo comes up?
     
    canderson, Oct 10, 2020
    #3
    ktracer likes this.
  4. ktracer

    ktracer

    Joined:
    Oct 10, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    Go Premium X
    No, but it was closed by the time I made sure it wasn’t just out of charge.
    But I’ll try them on Monday. Thanks
     
    ktracer, Oct 10, 2020
    #4
  5. ktracer

    ktracer

    Joined:
    Oct 10, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    Go Premium X
    Yep and now my finger hurts but it still won’t turn on
     
    ktracer, Oct 10, 2020
    #5
  6. ktracer

    ktracer

    Joined:
    Oct 10, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    Go Premium X
    Update: I turned it on Monday morning & it started. The battery symbol was bounded in red (not charged?). Put it in the car & it was fine. And on the way home.
    I give up
     
    ktracer, Oct 13, 2020
    #6
  7. ktracer

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    11,234
    Likes Received:
    206
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
    Normally, if the battery is knackered, you will get the big red battery symbol on the screen, and it will shut off right away. This can even happen when connected to power until such time as the battery gets a bit of charge on it.
    So one wonders what the story is/was with charging the battery on this unit. Beginning to wonder about the connectors.
    Keep us posted, please. It's a curious one.
     
    canderson, Oct 13, 2020
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.