G910 Spoken street names..not working?

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by Mavricks Choice, Feb 2, 2008.

  1. Mavricks Choice

    Mavricks Choice

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Downunder
    TomTom Model(s):
    GO910
    Hello guys noob from Aus.
    Wandering if anyone has noticed this problem with their Go910 here the directions are given turn left, turn right etc but the street names are not spoken?
    I have checked the manual & preferences & noted that option on my go is greyed out? Anyone know how to enable this??

    Appreciate it

    Cheers
    MC
     
    Mavricks Choice, Feb 2, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Mavricks Choice

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Welcome!
    You need to select a computer voice
    [​IMG]
     
    Pedro2NR, Feb 3, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Mavricks Choice

    Mavricks Choice

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Downunder
    TomTom Model(s):
    GO910
    Thanks Pedro for your reply,

    I have selected a voice & Computer voice as you say, but after I select the com puter voice the next page pops up "Speech prefs" with that option greyed out?
    Out of the seven options on that page only the last four I'm able to select. The first three are greyed?? Got me buggered..

    Cheers
    MC
     
    Mavricks Choice, Feb 3, 2008
    #3
  4. Mavricks Choice

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,135
    Likes Received:
    450
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Here's a dumb question, MC. Are you *sure* your model is supposed to have Text-to-Speech as a choice? (as contrasted to the 'normal' speaking only of 'turn left', etc.?)
    -------------------
    Ahhh....told you it was a dumb question. Further research on my part shows the 910 has TTS capability ... European model, anyway.

    So........have you tried a reset with a paerclip? And, have you tried a different computer voice?
     
    Last edited: Feb 3, 2008
    dhn, Feb 3, 2008
    #4
  5. Mavricks Choice

    Mavricks Choice

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Downunder
    TomTom Model(s):
    GO910
    Thanks man, know its silly but found I must only use a "Computer" voice for this option to work & there aint many voices to choose from??

    Thanks again guys.

    Cheers
    MC:)
     
    Mavricks Choice, Feb 3, 2008
    #5
  6. Mavricks Choice

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,135
    Likes Received:
    450
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    There should be 4 choices available: 2 Eng_US (m & f) and 2 Eng_UK (m & f). With TTHome running and unit docked, Add Maps/Voices, then arrow right on the next screen, then you should see an icon Computer voices, click it.
     
    dhn, Feb 3, 2008
    #6
  7. Mavricks Choice

    Mavricks Choice

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Downunder
    TomTom Model(s):
    GO910
    Yep appears only to be six available & no others to DL, just have to be happy with that I guess.

    Cheers
    MC
     
    Mavricks Choice, Feb 3, 2008
    #7
  8. Mavricks Choice

    eddie3

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hope this helps

    I asked this q some time ago. No one answered HOWEVER I found that when I changed the voice it worked. Try changing to a voice with Computor below the name and it should work. Good luck Rich
     
    eddie3, Feb 5, 2008
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.