Coordinates

Discussion in 'System Configuration and Customization' started by Belto, Jan 18, 2015.

  1. Belto

    Belto

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    TomTom 0ne
    I am travelling to France and Spain next week(first time ever)
    I have a route planned by the Camping CC .
    They have recommended using coordinates stating that they are more accurate than name places
    The coordinates are shown as Decimal.

    I wish to update my current Tom Tom that is old and only have Maps for UK.

    What entry level Tom Tom should I opt for that have Maps for UK & Europe an also have coordinates that are possible to set to decimal format instead of Minutes and seconds.
     
    Belto, Jan 18, 2015
    #1
    1. Advertisements

  2. Belto

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,001
    Likes Received:
    443
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    It is NOT an entry level device but is designed for camping and will have a map of Europe (and you can input lat/long points in various formats:)
    http://www.tomtom.com/en_gb/drive/camper-caravan/products/index.html

    Now then, here's a link to other models now sold by TomTom:
    http://www.tomtom.com/en_gb/drive/car/products/index.html

    The thing is that the lowest end models will NOT come with maps of Europe as the internal memory is too small. The lowest end may just have UK maps. The Start 60 seems to have a full map of Europe but it really isn't clear from the TomTom site. You'd best call Support to seek clarification:

    [​IMG]United Kingdom
    0207 949 0132
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
     
    dhn, Jan 18, 2015
    #2
    1. Advertisements

  3. Belto

    mvl Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    5,433
    Likes Received:
    61
    Location:
    Boston, MA, USA
    TomTom Model(s):
    GO 2535 LIVE, GO 1535 LIVE, GO 740 LIVE, Go 930
    See dhn's advice about getting a models with Europe mapping.

    I would add that all Tomtom models ever made (with the exception of some 2009-ish START models) should have support for coordinates.
     
    mvl, Jan 18, 2015
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.