Cannot search

Discussion in 'Mobile Navigation' started by Themightyimp, Aug 17, 2017.

  1. Themightyimp

    Themightyimp

    Joined:
    Aug 17, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    Mobile
    Hi Guys and girls,

    I am running tomtom go mobile 1.17 with UK map 990.8307 on a OnePlus5. It had worked fine previously. Recently I cannot search correctly. When I go into search (definitely not the recent destination search) and start entering a postcode (where it says "enter an address or name") day bs1 it says "no recent destinations start with bs1". Please help the shop is now useless.

    Many thanks
     
    Themightyimp, Aug 17, 2017
    #1
    1. Advertisements

  2. Themightyimp

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,417
    Likes Received:
    82
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    Welcome to TomTomForums.

    Can you elaborate a bit more on your search term as Google does not know what to do with it either.

    Screen Shot 08-17-17 at 07.57 PM.JPG
     
    Arno, Aug 18, 2017
    #2
    1. Advertisements

  3. Themightyimp

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,886
    Likes Received:
    184
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    I'm confused too, Arno. I could understand a "BS1 XXX" post code somewhere in the Bristol area, but one starting with "DAY"? They don't have post codes that start with three alpha characters.

    However, I'm guessing that there's just a typo in there somewhere, and he really is attempting to enter a BS1 (Bristol) post code, and that his post code file from TT is missing or corrupt.

    To the OP: Have you performed any updates of any sort since it was behaving correctly before?
     
    canderson, Aug 18, 2017
    #3
  4. Themightyimp

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,886
    Likes Received:
    184
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    To the OP:
    I meant to ask, what is meant by "Please help the shop is now useless."? What shop?
     
    canderson, Aug 18, 2017
    #4
  5. Themightyimp

    Themightyimp

    Joined:
    Aug 17, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    Mobile

    Apologies - Autocorrect issues.

    I meant "say BS1" - to be clear I entered a postcode starting with BS1. If I enter anything like London or Bristol or a postcode (indeed any search term) I get the same answer "no recent destinations start with". Again to be clear it is not an incorrect postcode or place name. Even entering "BS" or "Bris" (I.e. The start of a postcode or a city name) gets the same result.

    I've tried resetting the app, uninstalling and reinstalling with no joy.
     
    Themightyimp, Aug 18, 2017
    #5
  6. Themightyimp

    Themightyimp

    Joined:
    Aug 17, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    Mobile
    Again autocorrect issues.

    I meant the app is now useless.
     
    Themightyimp, Aug 18, 2017
    #6
  7. Themightyimp

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,417
    Likes Received:
    82
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    No idea what is wrong with yours as I get with 1.17 and 990.8307

    Screenshot_20170818-082015.png Screenshot_20170818-082022.png
     

    Attached Files:

    Arno, Aug 18, 2017
    #7
  8. Themightyimp

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,886
    Likes Received:
    184
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    There's a specific file involved for post codes, and that appears to be the problem. You're going to need to contact tech support to see if they can sort it. We've seen occasional map updates in the past where post code files were omitted or incomplete, causing the symptom you have. That may be the case here.
     
    canderson, Aug 18, 2017
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.