Canadian Wal-Marts


Ad

Advertisements

Joined
Nov 26, 2006
Messages
1,232
Location
Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
I'll take this job up.

Edit: hmm.. should've have spoke too soon. It's gonna take a while to load all 246 stores. POI2Go doesn't list them properly =(.
 
Last edited:
Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
I'll take this job up.

Edit: hmm.. should've have spoke too soon. It's gonna take a while to load all 246 stores. POI2Go doesn't list them properly =(.
By the way is POI2Go software? Is it something I can use freely? I would like to know so maybe I can helpout or at least fill my own request :)
 
Joined
Nov 26, 2006
Messages
1,232
Location
Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
dude, it'll be a while lol. I'm still in BC. I have done any other provinces.. why does Wal-Mart have so many stores lol.

Yeah it's free. I forgot where I got it though. I think it was Pedro who gave me the link.

POI2GO is a software that searches for POIs. POIEdit is the program you need to compile all the locations and save it as a .ov2 file for TT to read.
 
Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
dude, it'll be a while lol. I'm still in BC. I have done any other provinces.. why does Wal-Mart have so many stores lol.

Yeah it's free. I forgot where I got it though. I think it was Pedro who gave me the link.

POI2GO is a software that searches for POIs. POIEdit is the program you need to compile all the locations and save it as a .ov2 file for TT to read.
Of course, I know it will take awhile.

I will look up the program. Thanks.
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 26, 2006
Messages
1,232
Location
Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
I've only done BC, YT, NWT... oye lol.

The problem with Wal-Mart is that they love to build on new land and build new roads. This means neither TeleAtlas (TT) nor Navteq (Google Maps) have it so I can't "add" the Wal-Mart location cause neither software can find it! lol
 
Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
I've only done BC, YT, NWT... oye lol.

The problem with Wal-Mart is that they love to build on new land and build new roads. This means neither TeleAtlas (TT) nor Navteq (Google Maps) have it so I can't "add" the Wal-Mart location cause neither software can find it! lol
I just downloaded the POI2GO but the software is called MyPOIMaker, is that correct?
 
Joined
Aug 30, 2006
Messages
5,937
Location
Downey, California
TomTom Model(s)
GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
I can do this. Im not familar with Canada.
If I had a text or excel file with all the major cities and locations, this would be easier for me to make all POIs for Canada.
 
Joined
Nov 26, 2006
Messages
1,232
Location
Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
I can do this. Im not familar with Canada.
If I had a text or excel file with all the major cities and locations, this would be easier for me to make all POIs for Canada.
www.walmart.ca is your friend haha

I had to use this to get the address then use my TT1 to get the coords since POI2GO wouldn't give me the address nor coords (if it even showed in the first place). Most of the results it gives isn't even close to Wal-Mart.

It works well for other POIs, however.

Pedro2NR, I've done BC, Yukon and NWT. If you want, I can send you the ov2 file so you can continue on.
 
Joined
Aug 30, 2006
Messages
5,937
Location
Downey, California
TomTom Model(s)
GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
The list Im refering to is a text file that shows this:

Los Angeles, CA
Atlanta, GA
Chicago, IL
Dallas, TX
Vancouver, WA

I need a list like this for all of Canada!
This list will generate all POIs for Canada.
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 26, 2006
Messages
1,232
Location
Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
You guys are awesome.

Is there any tutorials on this site on how to create POIs? I can try and help contribute to the site.
Well, you could search for my thread on custom POIs.

It's quite simple. Just download POIEdit (at www.poiedit.com).

Once you have the program, click "Create new POI"

then click "new entry". Whatever you type in that box will be shown on the TT display. After adding the coordinates, you're done!

Save it as a .ov2 file and put it in your USA_and_Canada folder.
 
Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
Well, you could search for my thread on custom POIs.

It's quite simple. Just download POIEdit (at www.poiedit.com.

Once you have the program, click "Create new POI"

then click "new entry". Whatever you type in that box will be shown on the TT display. After adding the coordinates, you're done!

Save it as a .ov2 file and put it in your USA_and_Canada folder.
Thanks, will give it a try.
 
Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
I finally started getting around to try making my own custom POI but I think the way I'm doing it is very time consuming and lots of manual input.

This is what I'm doing to create my Walmart POI for Canada:

1. I get the address of my first Walmart store from [U]www.walmart.ca[/U]

2. I then paste the address in Google Earth, this gives me the co-ordinates for the location of the store

3. I then take the co-ordinates from google earth and plug that in PoiEdit2007

4. I get the second address of another Walmart and repeat the process...


Now, I tried inputting multiple address in Google Earth and tried saving it as a .kml file but when I open it up in PoiEdit2007 it only shows one address, not all.

I'm sure I'm totally doing this wrong and there is probably an easier way to do it. Can someone please advise?

Thanks in advance.
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
OK, sorry I just figured out how to save multple locations from Google Earth to a single .kml file but my question still stands, is there an easier way?
 
Joined
Sep 19, 2006
Messages
600
TomTom Model(s)
Go 510
Easier way ? Plagiarism !:D
I use MS Streets & Trips , import POI in other formats (made by others), convert them to OV2.
If you want I can post Canada Walmarts for you.
I am interested in RVing so my POI collections consist of only these (Walmarts, TruckStops, Rest Areas , WiFi...).
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
Easier way ? Plagiarism !:D
I use MS Streets & Trips , import POI in other formats (made by others), convert them to OV2.
If you want I can post Canada Walmarts for you.
I am interested in RVing so my POI collections consist of only these (Walmarts, TruckStops, Rest Areas , WiFi...).
Yeah that would be sweet if you could.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top