Battery appears charged but will only work with external power

Discussion in 'Technical Support' started by garyc, Oct 19, 2008.

  1. garyc

    garyc

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have searched this forum but not found a thread that seems similar to my issue, though as a newbie I could have missed something - apologies if this is a common issue and other threads exist.

    I purchased a 910 while on holiday in the USA in July/August 2007 as my other satnav device failed.

    I have been extremely happy with the device and it gets used relatively frequently.

    However, for the past month or so I have realised that it will not turn on unless it is docked and the docking station in connected to power. This can be in the car or at home. You can press the on button for as long as you like it simply plays dead.

    Plug the power into car or mains and it works properly immediately.

    Unplug the power (mains or car) with the device powered up and it turns off immediately.

    The battery meter is fully dark (green) which presumably means the unit thinks the battery is fully charged.

    I have tried charging overnight but this does not appear to make any difference.

    Not sure what else i can do. Would a reset using the button in the docking connector help (found this on this forum but just doing the 2 hour charge before attempting)

    I understand the unit has a 2 year warranty but would this be a warranty issue?
     
    garyc, Oct 19, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. garyc

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,974
    Likes Received:
    441
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Not holding a charge under external power? Yep, should be a warranty issue.
     
    dhn, Oct 19, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. garyc

    GAW

    Joined:
    Sep 22, 2006
    Messages:
    989
    Likes Received:
    19
    Location:
    CA Bay Area
    TomTom Model(s):
    920
    Only if it came with the two year warranted.

    Look in windows explorer in the licenses folder on your device. It will ay idf it was one or two years. Ff 2, check to see if you are covered by the US/Canadian subsidiary, mas you might have to ship to tem. I would check in your home country, as if it was 2 years - they might be willing to save you the hassle of shipping back to the US.

    If it was just one year, batteries are redially available for x10 series.

    You might also check further in this site for a thread on batteries that would not charge if they had fallen below a certain level of charge. The poster had a procedure to get past that point. It may be that your battery is OK, but needs to get boosted a bit to accept a full charge.
     
    GAW, Oct 19, 2008
    #3
  4. garyc

    dziadzi

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    TomTom Model(s):
    920
     
    dziadzi, Nov 3, 2008
    #4
  5. garyc

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,974
    Likes Received:
    441
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    I hope that was a typo on your part????
     
    dhn, Nov 3, 2008
    #5
  6. garyc

    dziadzi

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    TomTom Model(s):
    920
    OOPS

    Sorry my bad.Thanks for catching that.

    It was a 920
     
    dziadzi, Nov 3, 2008
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.