Am I the only one that cannot connect?

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by mrc314, May 27, 2011.

  1. mrc314

    mrc314

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I cannot update my device or new US map. I'm in the US, using a Mac. I can't connect to tomtom.com either with a browser. I've rebooted my router and I can reach many other websites. I'm getting this error from HOME:

    When I launch TomTom HOME is get an "Application update required" dialog. I select "Update my device"

    TomTom Home goes to the net and in about 1 minute shows this error:

    ERROR: 2152398862/#https://home.tomtom.com/redir/services: Error from server: The connection to the TomTom server timed out.
    The connection to the TomTom server timed out.
    Error code: 2152398862 (NS_ERROR_NET_TIMEOUT)
    URL: https://home.tomtom.com/redir/services
    Severity: 1105
    Stack:
    0. chrome://tthome/content/logic/netutil.js:77
    return new ServerError(message, status, uri, undefined, additionalInfo);
    1. chrome://tthome/content/logic/comm.js:392
    this.cancelException = NetUtil.exceptionForStatusCode(this.request.channel.status, this.url.spec);
    2. chrome://tthome/content/logic/comm.js:278
    this.request.onerror = function() { me._done(false); }

    Time: Fri, 27 May 2011 15:46:18 GMT

    Does anyone know what's going on with TomTom?

    Thanks!
     
    mrc314, May 27, 2011
    #1
    1. Advertisements

  2. mrc314

    mvl Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    5,438
    Likes Received:
    61
    Location:
    Boston, MA, USA
    TomTom Model(s):
    GO 2535 LIVE, GO 1535 LIVE, GO 740 LIVE, Go 930
    There's an outage right now between Tomtom servers and Verizon customers in the USA. I'm affected too.
     
    mvl, May 27, 2011
    #2
    1. Advertisements

  3. mrc314

    Mekkon

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    It's affecting me as well - I had assumed it had something to do with me switching to FiOS recently. I can access the tomtom website via proxy, but not by standard practice on any machines at my house. Tomtom home also does not work - because it relies upon the same online content.

    It appears that Tomtom is blocking all incoming traffic from Verizon FiOS IP addresses. No idea why.


    And here I was, hoping to update the maps before a big holiday weekend!
     
    Mekkon, May 27, 2011
    #3
  4. mrc314

    RedLineTire

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I'm on Comcast and cannot connect - at least I think that's the issue.

    When I try to buy the new map via Tom Tom Home it says it can't find my zip code(?).
    So I went to the web site (where it showed all my info, including zip code) but this time it says it 'can't calculate tax'. Never seen that error message before...

    It actually feels like they're having major connectivity issues between their own hardware...
     
    RedLineTire, May 27, 2011
    #4
  5. mrc314

    mvl Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    5,438
    Likes Received:
    61
    Location:
    Boston, MA, USA
    TomTom Model(s):
    GO 2535 LIVE, GO 1535 LIVE, GO 740 LIVE, Go 930
    I'd suggest calling Verizon.

    My traceroute shows that connectivity works as far as Verizon's routers in Washington DC, and that the next line (out to Portugal) is the one that is severed.
     
    mvl, May 27, 2011
    #5
  6. mrc314

    mvl Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    5,438
    Likes Received:
    61
    Location:
    Boston, MA, USA
    TomTom Model(s):
    GO 2535 LIVE, GO 1535 LIVE, GO 740 LIVE, Go 930
    The Verizon outage was fixed around 2pm eastern for me. Anyone else still having problems?
     
    mvl, May 27, 2011
    #6
  7. mrc314

    karthwyne

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I've been having problems all day, since I first tried around 9am eastern. I am on an AT&T DSL business line.
    I was able to update the Home application from within itself, but cannot connect for map update/mapshare/gps quickfix. My trace route fails after vl1403.sara-r9-alm.com.sara.nl [85.90.64.5].
     
    karthwyne, May 27, 2011
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.