HomeRunner.exe failed with error 1058 ??

Discussion in 'TomTom Home and MyTomTom Software' started by xterminal01, Mar 6, 2008.

  1. xterminal01

    xterminal01

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    2
    I just updated the tomtomt home 2 latest and am getting this error. I had no problems with the earlier version. I have windows vista any suggestions are welcome !
    xterminal01, Mar 6, 2008
    #1
    1. Advertising

  2. xterminal01

    s0n7zu

    Joined:
    Aug 10, 2008
    Messages:
    1
    I'm getting the same error. Which service(s) does this executable rely on? Full error message below.

    HOMERunner.exe failed with error 1058: The service cannot be started either because it was disabled or because it has no enabled devices associated with it.
    s0n7zu, Aug 10, 2008
    #2
    1. Advertising

  3. xterminal01

    tomtom@mailinator.com

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    23
    I cannot believe there isn't a solution for this on these forums (or on the home site). Gotta wonder why this service is tanking so horribly... get a Garmin! Localized support on this application in the US blows, as you can see.

    Until then, if you want to solve this issue, browse your services to ensure that Secondary Logon is enabled. Set it to manual and start if it isn't already. Try to run the program again.

    There's no good reason the application needs this service, but then, who needs a good reason for anything these days.

    So sad.

    - Some Guy Using an Alias Account to Solve a Problem Because Everyone Wants to Sell You Shit

    (Thanks for forcing registration TomTomForums! I was worried it might be easy to help someone out with all the problems you're failing to address, but whew! Dodged that bullet!)
    tomtom@mailinator.com, Aug 18, 2008
    #3
  4. xterminal01

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    21,048
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    720; 540; 1535 LIVE; 2535 Non-LIVE: Via 1605
    If you are implying that this forum is owned, operated, managed or associated with TomTom the company, you are wrong. Posters here are just people trying to help people. If nobody replies to a specific issue, obviously means that they don't have a decent answer.

    Your attempt at sarcasm is misplaced.
    dhn, Aug 18, 2008
    #4
  5. xterminal01

    Broncosunit

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    1
    i found somewhere else that you just put it in compatability mode for XP SP2. i tried it and it works perfectly. hopefully works for you guys(/girls)
    Broncosunit, Feb 6, 2009
    #5
  6. xterminal01

    ppal1981

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    30
    Location:
    Ansonia, CT
    TomTom Model(s):
    GO 2535M Live
    Worked -- Thanks!

    This worked for me Running Vista Home Premium on my laptop... Thanks! :)
    Hopefully the next update will fix this!?

    Has anyone contacted Customer Service? :confused:
    ppal1981, Mar 1, 2009
    #6
  7. xterminal01

    aussiebigdog

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    1
    Thank you as this worked for mehow to enable secondary logon:

    START | type services.msc | scroll down to Secondary Logon, if DISABLED, right click properties and set to manual.

    Not quite sure if I should later change to "Automatic"????

    Details on
    aussiebigdog, Mar 6, 2009
    #7
  8. xterminal01

    doctormstein1

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    747
    Location:
    Holtsville, NY
    TomTom Model(s):
    2535M Live
    Just try the following , it might help. Go to your tom tom folder and right click on properties. Go to the tools tab. Then go to error corrections. Put checks in both boxes and see if this error correction tool helps you. Good Luck
    doctormstein1, Mar 8, 2009
    #8
  9. xterminal01

    lakeflake

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Messages:
    4
    Thank you!!!

    I've been dealing with TOMTOM "techies" since late August trying to get the latest version of HOME2 installed on a VISTA machine, to no avail. As with most of the outsourced tech centers they're reading from a playbook that says: "Tell customer to do this and report back"; after that doesn't work, do step 2, etc.
    The only item I hadn't tried in Services was to enable secondary login, since there are no other users on this machine. Lo and behold I now have Home2 working on a VISTA Ultimate machine and will soon try to do the same on the laptop.

    Thanks a million; can't wait to see what the techies at TOMTOM tell me is the next step.
    lakeflake, Oct 4, 2009
    #9
  10. xterminal01

    amg4jag

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    1
    Hi,

    I followed AussieBigDogs advice but I changed it to automatic. Works a treat!!

    Thanks ABD.
    amg4jag, Feb 22, 2010
    #10
  11. xterminal01

    satsam

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    1
    I did the same as amg4jag and it worked. thanks to aussiebigdog
    satsam, Mar 7, 2010
    #11
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Hall

    HOMERunner not removed on Mac

    Hall, Aug 13, 2010, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    2
    Views:
    4,645
    gintonyx
    Aug 14, 2011
  2. wilson44512

    tomtomhomeruntime.exe failed with error 1058

    wilson44512, Oct 14, 2010, in forum: TomTom Home and MyTomTom Software
    Replies:
    9
    Views:
    7,983
    rbarker1159
    Mar 10, 2013
  3. Stevesc3

    Getting Error "Error calling method on NPObject"

    Stevesc3, Nov 4, 2010, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    5
    Views:
    3,564
    Stevesc3
    Nov 7, 2010
  4. moose200

    Error and more error

    moose200, Jan 2, 2011, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    1
    Views:
    583
  5. Rick F.

    Install of add-on failed error

    Rick F., Mar 9, 2012, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    16
    Views:
    1,993
    Rick F.
    Mar 12, 2012
Loading...

Share This Page